Remeş anunţă reorganizarea Agenţiei Domeniilor Statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nou instalat în fotoliul ministerial de la Agricultură, Decebal Traian Remeş (foto) îşi anunţă priorităţile: restructurarea Agenţiei Domeniilor Statului, absorbţia fondurilor europene,

Nou instalat în fotoliul ministerial de la Agricultură, Decebal Traian Remeş (foto) îşi anunţă priorităţile: restructurarea Agenţiei Domeniilor Statului, absorbţia fondurilor europene, modificări de viteză în funcţionarea agenţiilor de plăţi. Priorităţile au fost identificate după o discuţie de trei ore şi jumătate, joi dimineaţă, cu secretarii de stat şi directorii din minister. "Vreau să schimb vitezele şi să mergem la risc cu viteze mari, până mi se va lua carnetul. Trebuie ca toţi banii să ajungă nevămuiţi la beneficiari", a spus ministrul agriculturii. O altă prioritate, cu termen de rezolvare în două săptămâni, este reorganizarea ministerului.

Remeş a criticat activitatea de la APIA, spunând că sediile primite sunt improprii, iar primarii şi prefecţii au dus bătălii pentru a înfiinţa sedii APIA în localităţile unde aveau afaceri, astfel încât ţăranii plimbaţi la oraş să-şi lase banii acolo. Remeş a criticat şi modul cum au fost făcute angajările la APIA, unde lucrează "nepoţi, fini, gineri şi amante", angajaţi pe salarii mai mari cu 75% decât au ceilalţi bugetari.

Agenţia Naţională pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, condusă de Laszlo Klarik (UDMR), a fost criticată mai blând, pentru a fi pierdut numai 17 milioane euro din cei 1,7 miliarde euro pe care i-a gestionat prin programul Sapard. Aici, prioritatea este absorbţia, până la sfârşitul anului, a 350 de milioane de euro, reprezentând sume contractate în cadrul Sapard. Mare parte din bani sunt în responsabilitatea unor primari, iar Remeş a anunţat că va fi necruţător şi va folosi "biciul, nu zahărul", iar primarii vor fi chemaţi la minister odată cu presa. Agenţia Domeniilor Statului va fi "zdruncinată din temelii", pentru că nu a gestionat eficient averea statului. În 2005 şi în 2006 ADS a încasat cu câte zece milioane lei mai puţin decât ar fi trebuit, din concesiuni.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite