Nu se înregistrează firme între 30 ianuarie şi 3 februarie. Registrul Comerţului este închis!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele nu vor putea depune cereri de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) în perioada 30 ianuarie-3 februarie. Instituţia va lua o pauză în activitatea cu publicul pentru că implementează un nou sistem informatic.

De asemenea, soluţionarea dosarelor depuse între 20 şi 25 ianuarie va fi amânată cu cel mult două zile.

"Începând cu data de 6 februarie, activitatea de înregistrare în registrul comerţului se va desfăşura pe noul sistem informatic integrat (...) finanţat din fonduri structurale", se arată într-un comunicat al ONRC.

În acest sens, în perioada 20-25 ianuarie, activitatea de primire şi înregistrare a cererilor de înregistrare în registrul comerţului se desfăşoară normal.
Data de 26 ianuarie este ultima zi de soluţionare a cererilor de înregistrare amânate depuse la oficiul registrului comerţului până pe 25 ianuarie.

În acelaşi timp, în perioada 26 ianuarie şi 3 februarie, se suspendă activitatea de lucru cu publicul, respectiv activitatea de primire la ghişeu şi prin SFEI ( Sistem Formulare Electronice Inteligente ), a cererilor de înregistrare în registrul comerţului (înmatriculări, menţiuni, radieri, depuneri şi/sau menţionări acte, etc.), mai puţin verificare disponibilitate şi/sau rezervare denumire firmă, emblemă, verificare unicitate sediu social, asociat unic care se suspendă în perioada 30 ianuarie-3 februarie.

În această perioadă nu se soluţionează nicio cerere de înregistrare în registrul comerţului.

Toate cererile de înregistrare în registrul comerţului primite prin corespondenţă în perioada 26 ianurie - 3 februarie vor fi prelucrate după 6 februarie, pe noul sistem informatic.

În ceea ce priveşte serviciul RECOM on-line, acesta va fi suspendat în intervalul 3 - 7 februarie, urmând să funcţioneze numai partea de informaţii gratuite, în măsura în care acest fapt este posibil.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite