Registrul Comerţului a declanşat lichidarea firmelor cu capital insuficient

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o notă remisă redacţiei Adevărul, conducerea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) anunţă că, la data de 1 martie 2007, a demarat procedurile în vederea dizolvării

Într-o notă remisă redacţiei Adevărul, conducerea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) anunţă că, la data de 1 martie 2007, a demarat procedurile în vederea dizolvării societăţilor comerciale pe acţiuni care nu şi-au majorat capitalul. Până la data de 31 ianuarie 2007, societăţile pe acţiuni (SA) şi în comandită pe acţiuni (SCA) ar fi trebuit să-şi majoreze capitalul social până la limita de minimum 90.000 RON.

Potrivit datelor ONRC, un număr de peste 33.000 de societăţi - reprezentând 28% din totalul la nivel naţional - aveau, la acea dată, un capital mai mic de 90.000 RON şi riscau dizolvarea. "Acţiunile de dizolvare urmează a fi promovate eşalonat, în baza unei împuterniciri, în perioada imediat următoare, de către oficiile registrului comerţului teritoriale", a precizat, în documentul citat, directorul general al ONRC, Eugen Ghiulea.

El a mai adăugat: "Opinăm că legiuitorul nu va mai acorda nicio prelungire a termenului pentru majorarea capitalului social, nivelul acestuia fiind o cerinţă expresă a legislaţiei comunitare". Reamintim administratorilor de firme aflate în situaţia de a fi dizolvate pentru inadecvarea capitalului social că pot schimba statutul societăţii în alte forme (de exemplu, SRL), pentru a evita lichidarea juridică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite