Registrul Auto Român vrea standard european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posesorii de autovehicule vor putea să se programeze la Registrul Auto Român într-un timp mult mai scurt, după ce majoritatea reprezentanţelor din ţară vor fi modernizate. Cum anul viitor se

Posesorii de autovehicule vor putea să se programeze la Registrul Auto Român într-un timp mult mai scurt, după ce majoritatea reprezentanţelor din ţară vor fi modernizate.
Cum anul viitor se preconizează o creştere masivă a importurilor second-hand, conducerea RAR a pus la punct, şi în acest an, un program ce include construcţia de noi sedii şi reamenajarea celor vechi. În acest sens, pentru 2007, au fost alocate fonduri în valoare de 30 milioane RON. Pentru gestionarea mai bună a activităţii au fost realizate două proiecte tip, unul cu trei linii destinate verificărilor tehnice, iar celălalt cu două. În funcţie de necesităţi, după aceste planuri vor fi ridicate mai multe reprezentanţe în ţară. Prima va fi cea de la Piatra Neamţ, aceasta urmând a fi dată în folosinţă până la sfârşitul acestui an.
Anul viitor urmează să înceapă lucrările la sediile RAR din Braşov, Cluj şi Oradea, toate fiind prevăzute cu trei linii pentru verificări tehnice. Tot în 2007 se au în vedere reprezentanţele din Timişoara, Ploieşti şi Brăila. În ceea ce priveşte reprezentanţele cu două linii de verificări tehnice, acestea vor fi ridicate la Turnu Severin, Focşani şi Vaslui.
"Ideea de a avea în proprietate toate reprezentanţele în care ne desfăşurăm activitatea face parte din politica de dezvoltare a Registrului Auto Român. Această intenţie este urmarea firească a faptului că volumul de activitate creşte încontinuu, în condiţiile în care unele dintre sediile noastre sunt învechite şi depăşite ca şi capacitate. Vrem să investim în reprezentanţe adaptate cerinţelor actuale şi să putem oferi condiţii mai bune pentru clienţi, iar acolo unde avem clădiri închiriate nu avem baza legală pentru a face modernizări", ne-a declarat ing. Daniel Patentaşu, directorul general al RAR.
Sediul central din Bucureşti va fi extins
În Capitală se studiază extinderea sediului CENTRAL din Calea Griviţei, care ar urma să preia toate operaţiunile legate de autoturisme, în timp ce la Voluntari ar rămâne doar autovehiculele de peste 3,5 tone. Aceste intenţii ar putea deveni realitate dacă Ministerul Transporturilor, Construcţiei şi Turismului ar aproba trecerea unor hale în patrimoniul RAR.
Între timp, pentru cei care ajung la reprezentanţa RAR Bucureşti din Voluntari s-a mărit sala de aşteptare şi au fost create mai multe posturi noi pentru efectuarea identificărilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite