„Regii asfaltului“, loviţi în plină figură: Boagiu vrea să rezilieze contractul Moara Vlăsiei- Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat în urmă cu câteva minute că a trimis consorţiului care construieşte autostrada Moara Vlăsiei-Ploieşti documentaţia necesară pentru rezilierea contractului. Consorţiul este format din UMB Spedition, Euroconstruct Trading 98 şi PA&CO, controlate de oamenii de afaceri Dorinel Umbrărescu, Dan Besciu şi Costel Căşuneanu, cunoscuţi ca fiind „regii asfaltului“ din România.

„Consorţiul a cerut o creştere a costurilor cu 47% faţă de valoarea iniţială, în condiţiile în care lucrările stagnează, astfel că azi-dimineaţă le-am trimis documentaţia şi i-am anunţat că vom rezilia contractul“, a declarat Anca Boagiu, prezentă la Forumul de Infrastructură organizat de Forum Invest.

Lucrările pe autostrada Moara Vlăsiei-Ploieşti au început în 2007, când valoarea iniţială a contractului era de 702,5 milioane de lei. În 2009, valoarea acestuia a fost majorată la 883,7 milioane de lei.

Vor fi şi buni de plată

"Dacă vom constata că executanţii nu şi-au respectat clauzele contractuale, aceştia vor avea cu siguranţă ceva de plătit", a precizat Boagiu. Totodată, ministrul Transporturilor a afirmat că până în luna august vor fi selectaţi noii constructori, atât pentru Moara Vlăsiei- Ploieşti, cât şi pentru tronsonul Cernavodă -Constanţa, contract reziliat recent.

Citiţi şi:

CNADNR reziliează contractul cu "regii asfaltului" după ce le-a plătit 75% din bani. Câţi bani mai are CNADNR în acest an pentru Ploieşti-Moara Vlăsiei

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite