Regele berii, şomer la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabrica de bere Ursus din Cluj-Napoca va fi închisă de compania multinaţională SABMiller, deţinătoarea brandului „Ursus“. Gary Whitlie, preşedintele Ursus Breweries, divizie a companiei SABMiller, a anunţat ieri că fabrica de bere Ursus de la Cluj se va închide în perioada imediat următoare.

În urma închiderii vor fi concediate aproximativ 150 de persoane, care vor primi pachete compensatorii constând în minimum şase salarii. Potrivit preşedintelui Ursus Breweries, în cursul zilei de ieri au avut loc şi primele discuţii cu reprezentanţii sindicatelor.

Decizia închiderii fabricii a fost luată ca urmare a scăderii volumului de vânzări a companiei, cu 11% în ultimele şase luni. Tehnologia urmează să fie transferată la celelalte trei fabrici pe care compania le deţine în România.

„Concluzia este că această decizie nu este un eşec, doar o durere de care am fost conştienţi tot timpul. Ursus rămâne un brand important al Clujului", a declarat Octavian Buzoianu, fostul director al fabricii clujene.

Fabrică pentru specialităţi de bere

Pe locul fabricii se vor amenaja, la începutul verii 2011, un restaurant, un pub şi o fabrică de bere de capacitate mică.

„Nu plecăm definitiv din Cluj-Napoca, doar ne redefinim prezenţa. Vom continua să susţinem evenimentele de aici, iar acum, importanţa majoră o reprezintă binele oamenilor care au lucrat pentru noi, pe care vrem să-i ajutăm să se reorienteze profesional", a mai spus Gary Whitlie. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite