Reducerea TVA poate duce la o scădere dramatică a veniturilor la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru alimentele de bază la 9% ar putea determina o reducere a evaziunii fiscale, dar nu şi a preţurilor.

Riscul cel mai mare este însă „o scădere dramatică a veniturilor la buget din acest segment de activitate" şi trebuie să fim „foarte atenţi" cu aplicarea unei astfel de măsuri, a declarat Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, la RFI România. Declaraţiile lui Tănăsescu vin în contextul debutului celei de-a şasea misiuni de evaluare a FMI, delegaţia finanţatorilor internaţionali aflându-se de ieri în România.

Premierul Victor Ponta a anunţat încă de acum două săptămâni un set de măsuri de natură fiscale, deşi nu s-a consultat în prealabil cu finanţatorii externi.

Negocierile cu autorităţile române vor avea loc în cadrul acestei misiuni, iar deciziile vor fi luate la finalul acesteia. Printre măsurile anunţate se numără scutirea de la plata CAS a firmelor care angajează şomeri tineri sau persoane de peste 55 de ani, eliminarea penalităţilor pentru firmele care îşi plătesc datoriile la buget până la finalul anului şi aplicarea unor impozite reduse pentru românii cu venituri mici.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite