Recondiţionarea unei uşi vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă renovarea casei v-a adus la fundul sacului şi bugetul familiei nu vă mai permite noi investiţii - cât ar fi ele de mici - vă propunem soluţii practice care vă permit recondiţionarea

Dacă renovarea casei v-a adus la fundul sacului şi bugetul familiei nu vă mai permite noi investiţii - cât ar fi ele de mici - vă propunem soluţii practice care vă permit recondiţionarea obiectelor pe care le aveţi deja în casă. Urmând pas cu pas sfaturile specialiştilor, succesul este garantat, iar bugetul salvat! Magazinele de bricolaj oferă cursuri de specialitate prin intermediul cărora puteţi învăţa cum să procedaţi.
Astfel, până să fie înlocuită cu una nouă, actuala dumneavoastră uşă poate fi "transformată" într-una nouă, prin şlefuirea acesteia şi lipirea unui autocolant, ce imită lemnul. Tot ceea ce vă trebuie sunt câteva ustensile şi materiale, căci specialiştii vă învaţă pas cu pas ceea ce trebuie făcut. Aşadar, aveţi nevoie de chit, un şmirghel şi nişte spatule necesare chituitului. "Fie că este vopsită sau lăcuită, uşa se va şlefui cu şmirghelul, până la mătuirea suprafeţei. În zonele în care este necesar, se aplică, cu ajutorul spatulei, un chit pentru acoperirea găurilor. După şase-şapte ore - timp necesar pentru uscarea chitului - suprafaţa se va chitui din nou", au explicat pentru Adevărul specialiştii de la Praktiker.
Aceştia spun, totodată, că lipirea cu succes a autocolantului depinde de cât de bine a fost şlefuită suprafaţa respectivă. Pentru realizarea celei de-a doua etape este nevoie de un autocolant, disponibil în magazine, la sul. Pentru o uşă de dimensiuni normale este necesară o bucată de 90 x 2,10 cm, desenul imprimat pe autocolant imitând, de obicei, lemnul, în diferite variante ale lui. "Se îndepărtează praful cu o cârpă uşor umezită, după care suprafaţa se şterge cu una uscată şi moale. Se desface hârtia de pe spatele autocolantului şi se lipeşte începând de la un capăt al uşii, pe lungime, roluindu-l uşor. Bulele de aer se elimină prin presarea acestuia cu ajutorul unei cârpe, de la mijloc spre exterior. În zona clanţei şi a balamalelor, autocolantul se decupează cu un cutter", au explicat specialiştii amintiţi.
Praktiker are în acest moment în România 12 magazine. Potrivit directorului general al companiei, Guenter Vosskaemper, până la sfârşitul anului urmează să mai fie deschise alte patru magazine, în oraşele Brăila, Satu Mare, Bucureşti-Vitan şi Baia Mare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite