Recensământul agricol, finanţat parţial de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 2 decembrie va începe Recensământul agricol care se derulează pe o perioadă de trei ani, inclusiv perioada pregătitoare, potrivit oficialilor Ministerului Agriculturii.

În acest timp, vor fi reactualizate datele privind suprafeţele agricole existente, efectivele de animale, sistemele de irigaţii, numărul producătorilor agricoli şi nivelul de dotare al fermelor.

Rezultatele finale, gata în 2012

Ministrul de resort, Valeriu Tabără, susţine că este foarte important ca agricultorii să declare exact câte animale deţin sau câte hectare au în exploatare pentru ca datele să fie cât mai concrete. „La ultimul recensământ din 2002-2003 au fost centralizate date ce nu au putut fi folosite", menţionează el. Informaţiile din teren vor fi culese de 38.000 de recenzori.

Cheltuielile totale cu Recensământul agricol vor ajunge la 113 milioane de lei, din care 17 milioane de lei (patru milioane de euro) vor fi acoperite din fonduri de la Uniunea Europeană. Contribuţia Ministerului Agriculturii va fi de 63 milioane de lei. Rezultatele finale vor fi trimise către Eurostat în 2012. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite