Realitatea Media, sesizată penal pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ANAF  a transmis, joi, că în urma controalelor efectuate la Realitatea Media au fost sesizate organele de urmărire penală, pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

UPDATE: Realitatea Media acuză ANAF că acţionează "la comandă politică"

Potrivit instituţiei, pe parcursul verificărilor, organele fiscale au constatat că societatea nu a evidenţiat, calculat şi plătit obligaţiile fiscale datorate, aducând prejudicii bugetului general consolidat.

Inspecţia fiscală parţială la S.C. Realitatea Media SA s-a declanşat la 28 septembrie 2009, ca urmare a solicitării societăţii de rambursare a taxei pe valoare adaugată (TVA), înscrisă în decontul aferent lunii iunie 2009, depus la 22 iulie 2009.

Din datele existente la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în luna august 2009 societatea figura în procedura de deschidere a insolvenţei, fapt ce constituie, potrivit legii, element de risc fiscal ridicat. În consecinţă, rambursarea TVA se realizează după efectuarea inspecţiei fiscale.

Ca urmare a constatărilor din timpul inspecţiei fiscale parţiale, declanşate la 28 septembrie 2009, societatea înregistra, la sfârşitul anului 2008, pierdere fiscală semnificativă, respectiv peste 26 de milioane de euro. În plus, inspectorii au notat cuantumul redus al obligaţiilor fiscale, reprezentând impozite şi taxe datorate bugetului general consolidat declarate de societate.

Totodată, s-a sesizat volumul semnificativ al tranzacţiilor economico-financiare derulate cu persoane afiliate, constând în cumpărări şi vânzări de bunuri şi prestări de servicii.  

Astfel, inspecţia fiscală parţială s-a transformat în inspecţie fiscală generală, conform OG nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

„Inspecţia fiscală generală la S.C.Realitatea Media SA se efectuează în prezenţa reprezentanţilor legali desemnaţi de contribuabil, astfel că ANAF., conform art.107 din Codul de Procedură Fiscală, informează permanent contribuabilul asupra constatărilor efectuate în timpul controlului", a transmis Fiscul.

Instituţia a precizat că, în prezent, inspecţia fiscală generală la S.C. Realitatea Media SA este în derulare.  „În conformitate cu Codul de Procedură Fiscală, până la finalizarea inspecţiei fiscale se pot întocmi acte privind constatările preliminare, care au caracter bilateral, cum sunt procesele verbale în care sunt consemnate stări de fapt fiscale", precizează ANAF.  

Astfel, având în vedere faptul că pe parcursul verificărilor, organele fiscale au constatat că societatea nu a evidenţiat, calculat şi plătit obligaţiile fiscale datorate, prejudiciind în acest fel bugetul general consolidat, a fost întocmit procesul verbal de control bilateral, înregistrat la Realitatea Media sub nr. 4103/11.03.2010.

„Totodată, având în vedere faptul că aspectele constatate întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală au fost sesizate organele de urmărire penală", arată ANAF.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite