Real Hypermarket România neagă informaţiile privind preluarea companiei de către Tesco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Real Hypermarket România a negat astăzi, într-un comunicat, informaţiile apărute în presă, potrivit cărora compania ar urma să fie preluată de către retailerul britanic Tesco.

Joel Saveuse, membru în Consiliul de Administraţie al Metro AG, grupul care deţine real,-, reiterează "în mod clar" poziţia companiei şi susţine că aceasta nu este de vânzare.

"Nu există niciun plan privind cedarea diviziei de vâzări real,- România. Mai mult, Metro Group are încredere în dezvoltarea liniei de vânzări real,- pe o piaţă promiţătoare şi cu potenţial, iar în viitor vom continua să ne întărim poziţia pe sectorul românesc de hipermarket", a declarat Saveuse.

La rândul său, directorul executiv al real,- Hypermarket România, Michel Lamoot, a arătat că firma pe care o conduce are în vedere toate oportunităţile oferite de piaţă pentru creşterea afacerii, fie printr-o expansiune susţinută, fie prin achiziţii.

"Orice comentarii legate de o eventuală preluare a real,- Hypermarket Romania sunt simple speculaţii pe piaţă şi trebuie tratate ca atare", a adăugat Lamoot.

Ziarul Financiar a publicat în ediţia de luni, citând surse din piaţă, informaţii potrivit cărora grupul de retail britanic Tesco, cu afaceri de 73 de miliarde de euro, este în negocieri pentru a intra în România prin achiziţia reţelei locale de hipermarketuri Real.

Potrivit surselor, britanicii sunt aproape de a semna o înţelegere în vederea preluării afacerii Real din România, preluare care ar urma să fie oficializată în doi ani. În acest interval, reţeaua de hipermarketuri Real trebuie să îndeplinească o serie de obiective, între care se numără deschiderea de noi spaţii şi îmbunătăţirea rentabilităţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite