Războiul avocaţilor se poartă pe cadavrul ARO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul român a început urmărirea penală a lui John Perez, proprietarul ARO, acuzat de falsificarea actelor de identificare a firmei sale. Cross Lander nu este expropriat, fapt pentru care John

Statul român a început urmărirea penală a lui John Perez, proprietarul ARO, acuzat de falsificarea actelor de identificare a firmei sale. Cross Lander nu este expropriat, fapt pentru care John Perez a trimis o scrisoare prin care renunţă la ARO, urmând ca situaţia să fie rezolvată de avocaţii săi. Prinzând curaj, cei 1.000 de salariaţi se află în stradă, cerând guvernului un ajutor de urgenţă de 3 milioane lei de căciulă.
Cătălin Dancu, avocatul angajat de sindicatele din BNS încă din 2004 să dezvăluie infracţiunile lui John Perez, explică întreaga situaţie: "Parchetul a făcut o plângere penală pentru mai multe infracţiuni săvârşite de John Perez. În cadrul procesului, probele vor evidenţia faptul că firma Cross Lander nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale la ARO. După un contract de privatizare anormal, în care nu existau clauze de reziliere, statul a găsit o breşă legală de a-l acuza pe John Perez de situaţia creată la ARO". Cătălin Dancu insistă pe ideea că John Perez nu este expropriat de statul român, aşa cum şi-ar fi dorit acesta pentru a face plângere la Washington după modelul Noble Ventures. Iar în ceea ce priveşte posibilul viitor al ARO, Dancu declară: "După începerea urmăririi penale, guvernul poate emite un HG care poate fi suportul legal pentru relansarea uzinei într-o nouă privatizare".
1.100 de salariaţi cerşesc ajutoare de urgenţă
Salariaţii ARO sunt de câteva zile în stradă, încercând să blocheze o amărâtă de şosea către Braşov. Începerea urmăririi penale a lui John Perez le dă o undă de speranţă în reînvierea uzinei. Dar, înainte de orice, ei cer un ajutor de urgenţă din partea guvernului, de 3 milioane lei de căciulă. Angajaţii de la ARO au primit doar 1 milion de lei din septembrie până în decembrie 2005. "În disperare, cerem AVAS şi guvernului un ajutor de urgenţă de 3 milioane de lei/salariat. Altfel, murim", declară Gheorghe Apostu, liderul ARO. Astăzi, în şedinţa de guvern, prefectul judeţului va încerca să pună în discuţie situaţia de la Câmpulung. În prezent, ARO are datorii de 20 miliarde de lei la salariaţi şi 1.200 miliarde de lei la furnizori.

Probleme de legalitate în privatizarea ARO
* 28 iunie 2003, John Perez depune ofertă pe firma Lacaro
* 26 septembrie 2003, contractul se semnează, dar pe firma Cross Lander Miami
* 26 decembrie 2003, APAPS consolidează contractul final, dar cu firma Cross Lander Nevada
* În octombrie 2003, SRI avertizează asupra lipsei de bonitate a firmei Cross Lander.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite