Război total pentru acţiunile Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michael Brown, un angajat cu o funcţie înaltă în departamentul de dezvoltare al Facebook, a fost concediat după ce a fost prins cumpărând acţiuni ale companiei pe piaţa secundară, potrivit variantei electronice a publicaţiei „Financial Times".

Angajaţilor Facebook le este interzis să tranzacţioneze acţiuni ale companiei pe pieţe private, iar riscul asumat de Michael Brown arată că listarea Facebook pe bursele internaţionale este mai aproape decât se credea, spun analiştii.

Deşi o ofertă publică iniţială de acţiuni era aşteptată cel mai devreme anul viitor, specialiştii spun acum că ea ar putea avea loc chiar înainte de sfârşitul acestui an. Valoarea Facebook este estimată acum la peste 70 de miliarde de dolari, mai mare decât cea a producătorului auto Ford (estimată la 55 de miliarde de dolari). „Am cumpărat acţiuni Facebook pe piaţa secundară la începutul lunii septembrie 2010, însă am făcut asta cu cele mai bune intenţii şi numai pentru că am încredere în Facebook", a declarat Brown prin intermediul avocatului său.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite