Răscumpărarea acţiunilor Daewoo a fost perfectată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul român, reprezentat de SC Automobile Craiova, a redobândit, ieri, controlul asupra fabricii de automobile Daewoo Automobile România SA (DWAR), proces care deschide practic drumul către

Statul român, reprezentat de SC Automobile Craiova, a redobândit, ieri, controlul asupra fabricii de automobile Daewoo Automobile România SA (DWAR), proces care deschide practic drumul către lansarea la privatizare a societăţii.
"Finalizarea tranzacţiei este estimată pentru perioada 15-20 octombrie 2006, iar procedura de privatizare a uzinei cu un investitor strategic va începe în termen de două luni de la finalizarea acesteia. Încă nu se ştie cât la sută din acţiuni vor fi puse în vânzare. Trebuie să hotărâm dacă va fi un pachet de 49%, 51%, 60% sau 100% din acţiuni ", a declarat ministrul economiei şi comerţului, Codruţ şereş.
Cele 51% din acţiunile deţinute de compania coreeană la DWAR au fost răscumpărate pentru suma de 60 milioane de dolari. Banii vor fi achitaţi din bugetul companiei, fiind reglementată şi problema creanţelor între cele două societăţi. Din totalul tranzacţiei, pachetul de acţiuni are valoarea de 50 milioane de dolari, iar 10 milioane de dolari reprezintă datoriile uzinei din Craiova către firme din grupul Daewoo.
În prezent, Daewoo Automobile România S.A. Craiova lucrează, are contracte şi licenţe de fabricaţie şi intenţionează să lanseze un

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite