Un şef de bancă din România a cumpărat acţiuni la Fondul Proprietatea de 33.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinte-director general al Raiffeisen Bank şi membru în Comitetul Reprezentanţilor la Fondul Proprietatea (FP), Steven van Groningen, a cumpărat miercuri acţiuni FP de aproape 147.000 de lei (33.000 de euro).

Acţiunile au fost cumpărate la preţul de 0,4894 lei/titlu, cu 0,7% peste ultima cotaţie de marţi, reiese dintr-o raportare transmisă, joi, Bursei de Valori Bucureşti de intermediarul tranzacţie, firma de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment.

Steven van Groningen deţinea şi anterior acţiuni la Fondul Proprietatea, conform unei liste cu candidaţii pentru Comitetul Reprezentanţilor prezentată acţionarilor într-o AGA de la începutul lunii aprilie. Lista nu precizează şi numărul de acţiuni deţinute.

Şeful Raiffeisen a fost ales în Comitetul Reprezentanţilor la Fondul Proprietatea, fiind susţinut de cel mai mare acţionar al FP, fondul american de headging Elliottt Associates, care deţinea la finalul lunii martie 13,91% din titluri.

La finalul lunii aprilie, investitorii instituţionali străini deţineau 46,28% din acţiunile Fondului Proprietatea, participaţia lor scăzând pentru prima dată de la listarea FP, în ianuarie 2011. Alţi doi mari acţionari ai FP sunt City of London, cu 7,21%, şi Georgia Palade van Dusen, nepoata fostului industriaş Nicolae Malaxa, care are 4,93% din acţiuni.

Acţiunile Fondului Proprietatea au încheiat şedinţa bursieră de joi în creştere cu 2,04%, la 0,499 lei. La această cotaţie, capitalizarea Fondului Proprietatea este de 6,875 miliarde lei (1,547 miliarde euro).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite