Rachetele coreene au dus la cer preţul petrolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrolul a ajuns la 75,40 dolari barilul, la New York, în urma testelor cu rachete din Coreea de Nord, informează Bloomberg. Revista mai notează că scumpirea ar fi şi o consecinţă a cererii

Petrolul a ajuns la 75,40 dolari barilul, la New York, în urma testelor cu rachete din Coreea de Nord, informează Bloomberg. Revista mai notează că scumpirea ar fi şi o consecinţă a cererii mari de benzină din SUA în perioada vacanţei.
O altă cauză este estimarea ca rezervele de benzină ale SUA să fie mai reduse, ca urmare a disfuncţionalităţilor în furnizarea de ţiţei. Pe piaţa electronică de la New York Mercantile Exchange, contractele futures la barilul de ţiţei cu livrare în august erau de 75,02 dolari. La Bursa newyorkeză, preţul barilului de petrol light sweet crude cu livrare în luna august a crescut cu 1,26 dolari, ajungând la nivelul de 75,19 dolari. Iar la Londra, barilul de petrol Brent cu livrare în luna august a ajuns la nivelul de 73,98 dolari. "Lansările de rachete ale Coreei de Nord au afectat în mod negativ bursele din întreaga lume, dar impactul va fi limitat şi pe termen scurt", a spus Joseph Han, analist la Daewoo Securities. "Toţi monitorizează consumul de benzină şi viteza procesului de rafinare. Preţurile ar putea urca şi mai mult în măsura în care nu apar veşti bune despre oferta de benzină, la care se adaugă tensiunile geopolitice", afirmă analiştii pieţei.
Principalele acţiuni europene au încheiat în scădere tranzacţiile, în urma temerilor provocate de testele cu rachete balistice făcute de Coreea de Nord, transmite Reuters. Indicele FTSE 300 al celor mai importante acţiuni europene a încheiat ziua de miercuri în scădere cu 1,2%, la 1.305,7 puncte, după ce, în ultimele cinci sesiuni de tranzacţionare, a urcat cu 4%. De la maximul din ultimii cinci ani ajuns la 11 mai, indicele pan-european a pierdut 7% din valoare, din cauza îngrijorării investitorilor referitoare la creşterea costului de creditare la nivel global. Cu toate acestea, unii analişti consideră că testele coreene au reprezentat un pretext invocat de investitori pentru a vinde din acţiuni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite