RCS&RDS, amendată şi de Protecţia Consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce săptămâna trecută arbitrul pieţei telecom a sancţionat de 300.000 de lei, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor a aplicat operatorului RCS&RDS 26 de amenzi în valoare de 135.000 de lei, pentru introducerea unei taxe ilegale de mentenanţă.

Amenzi în lanţ pentru operatorul de telefonie autohton RCS&RDS. Potrivit datelor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului a aplicat 26 de amenzi în valoare totală de 135.000 de lei, potrivit Hotnews. De asemenea, RCS&RDS riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei dacă nu restituie sumele încasate ilegal şi nu informează clientii cu privire la taxa de mentenanţă de cinci lei sau nu încheie acte adiţionale necesare modificărilor aduse. În total, peste 60 de persoane au depus petiţii vizând taxa de mentenanţă.

Şi ANCOM a amendat operatorul telecom

ANCOM a amendat, săptămâna trecută, RCS&RDS cu 300.000 de lei pentru că nu şi-a notificat abonaţii în mod individual cu privire la introducerea, pentru serviciul de telefonie fixă, a unei taxe de mentenanţă, în valoare de cinci lei. Clienţii nemulţumiţi pot rezilia contractul în 30 de zile de la primirea notificării din partea operatorului cu privire la această taxă. În plus, vor primi sumele corespunzatoare taxei de mentenanţă percepute de RCS&RDS în perioada dintre data introducerii acesteia şi data rezilierii contractului.

Autoritatea pentru Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) spune că operatorul RCS&RDS nu a modificat contractul-cadru, astfel încât să fie asigurat dreptul abonaţilor de a fi informaţi cu privire la modificarile contractuale.

Citeşte şi Ce riscă RCS&RDS dacă nu aplică prevederile arbitrului telecom

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite