PwC: Taxa pentru depunerea online, neruşinată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxa cerută de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru depunerea pe internet a declaraţiei unice este de-a dreptul „neruşinată“, în opinia şefului Departamentului de Taxe al PricewaterhouseCoopers România (PwC), Peter de Ruiter.

Acesta a declarat, ieri, că Ministerul Finanţelor Publice (MFP) ar trebui să faciliteze plata taxelor de către contribuabili. „De ce ar trebui să fiu nevoit să plătesc şi o taxă ca să am acces la sistem? Este ca şi cum te-ai duce într-un magazin auto să cumperi o maşină, iar vânzătorul îţi cere 50 de euro suplimentar dacă vrei să cumperi maşina", a spus de Ruiter.  Acesta a arătat astfel că nu atât nivelul taxei este deranjant, cât principiul, în condiţiile în care statul se plânge de slaba conformare la plata taxelor şi a impozitelor, dar face tot posibilul să pună piedici suplimentare contribuabilului.

Depunerea prin internet a declaraţiei unice presupune achiziţionarea unui certificat digital calificat de semnătură electronică, emis de trei furnizori autorizaţi (CertSign, DigiSign sau TransSped) şi agreaţi de MFP. Acesta costă 50 de euro, iar reînnoirea, alţi 30 de euro. Până la 1 iulie 2011, contribuabilii vor putea depune noul formular fie prin internet, fie la ghişeu. După această dată, depunerea prin internet devine obligatorie. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite