"Publicul vrea să vadă actori mari"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, la chioşcurile de ziare, DVD-ul cu producţia "BD intră în acţiune" se va vinde împreună cu "Adevărul" Criticul de film Alex. Leo Şerban spune că valoarea comediilor din seria

Mâine, la chioşcurile de ziare, DVD-ul cu producţia "BD intră în acţiune" se va vinde împreună cu "Adevărul"

Criticul de film Alex. Leo Şerban spune că valoarea comediilor din seria BD vine din popularitatea lor, din faptul că românii vor să vadă jocul marilor actori.

Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu, Iurie Darie fac parte din distribuţia seriei "Brigada Diverse", regizată de Mircea Drăgan. Scenariul nu e unul sofisticat, însă umorul de limbaj, de situaţie - chiar şi de nume - generează comedie în fiecare secvenţă a peliculelor.

"Aceste filme arată cât de mult îşi doresc românii să râdă. Mai mult decât atât, faptul că tinerii s-au uitat cu plăcere demonstrează că în cinematografia noastră nu există filme de comedie", explică Alex. Leo Şerban.

Infractori simpatici

Criticul mai spune că valoarea peliculelor este dată de jocul actorilor. "Chiar şi <> - personajele din rolurile lui Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu - sunt nişte simpatici şi publicul îi iubeşte", adaugă el.

În plus, alături de Mircea Drăgan, actorii au avut libertatea de a improviza, de a juca şi "a se juca", după cum mărturiseşte astăzi Jean Constantin. "Românul a ştiut dintotdeauna că râsul e sănătos, iar veselia n-are vârstă", declară actorul.

Actori de renume

Dar cel mai semnificativ, potrivit lui Alex Leo Şerban, e că filmul reuneşte nume importante ale cinematografiei româneşti, dar şi ale teatrului românesc. "Filmele au valoare prin jocul actorilor, chit că unii dintre ei erau destul de cabotini. Dem Rădulescu a fost un actor de mare talent, care a făcut carieră mai ales în teatru, dar, datorită rolurilor comice, a fost amprentat ca actor de comedie", afirmă criticul.

Despre Toma Caragiu, el spune că a avut şansa unor roluri mai complexe. "Contează enorm ce ţi se dă să joci. Dacă nu ţi se oferă şansa unor roluri tragice, degeaba", conchide Alex. Leo Şerban.

"Hoţul de câini", o intrigă simplă

Căpitanul Panait (Toma Caragiu), ajutat de plutonierul Căpşună (Sebastian Papaiani) şi câinele Costel, descoperă recentul furt al lui Patraulea, al cărui "profil profesional" este acela de hoţ de câini. În paralel cu această acţiune, Miliţia anchetează şi o crimă.

La final, se dovedeşte că Patraulea a sustras din apartamentul doamnei Rizescu un căţel şi, chiar dacă "criminalul a fost prins şi căţelul a fost găsit", după cum el însuşi, uimit, constată, e arestat din nou şi "băgat la răcoare". "Dar de ce, tovarăşe căpitan?", întreabă el, intrigat. "Dacă nu furai căţelul, hoţii nu intrau în casă, nu ieşeau pe fereastră şi nu murea un om", argumentează căpitanul Panait, pe un ton sec.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite