Protestele anti-Wall Street degenerează în violenţe. Maşini incendiate şi sedii de bănci devastate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea „Occupy Wall Street", care s-a extins de ieri în toată lumea, a degenerat în adevărate lupte cu forţele de ordine la Roma, după ce protestatarii au incendiat două maşini şi au spart geamurile mai multor bănci.

În capitala italiană, mai multe zeci de mii de oameni s-au strâns pe străzi, după ce United for Global Change, site-ul central al mişcării, a îndemnat oamenii din toată lumea să se revolte împotriva ideii că vor fi nevoiţi să suporte efectele deciziilor proaste ale liderilor lumii financiare.

Italia este una dintre statele europene cele mai afectate de criza datoriilor suverane, iar Guvernul de la Roma a luat măsuri dure de austeritate în ultimele luni.

Mişcarea „Occupy Wall Street", care a început de câteva săptămâni la New York, s-a extins în numeroase oraşe din lume, în special în Asia şi în Australia, unde au avut loc proteste similare celor din Statele Unite în urma apelurilor pentru organizarea unui miting global.

„Oameni din toată lumea, protestaţi pe 15 octombrie!", a îndemnat United for Global Change. „Este timpul să ne unim. Este timpul ca ei să ne asculte!".

Gruparea a anunţat că 951 de oraşe din 82 de ţări vor lua parte la această mişcare organizată online la nivel mondial.

Manifestaţiile internaţionale sunt alimentate de mişcarea „Occupy Wall Street", declanşată luna trecută împotriva problemelor economice şi a elitelor financiare şi politice, care este la rândul său inspirată de „primăvara arabă".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite