Protan trece de la colectarea deşeurilor la producţia de hrană pentru animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protan Bucureşti îşi va schimba domeniul de activitate, din colectarea deşeurilor în producţia de hrană pentru animale.

Decizia a fost luată de acţionarii Protan Bucureşti, care anunţă pentru acest an un profit de 260.500 de euro. Până acum, Protan a activat în domenii precum producerea de făini proteice şi grăsimi tehnice, ecologizarea animalieră, tratarea şi îndepărtarea animalelor vii sau moarte, procesarea reziduurilor din abatoare pentru producerea de hrană pentru animale, colectarea şi încinerarea reziduurilor, tratarea şi îndepărtarea resturilor radioactive din spitale, îndepărtarea bunurilor uzate.

Potrivit horărârilor acţionarilor, colectarea deşeurilor nepericuloase va deveni obiect secundar de activitate. Principala activitate va fi fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă.

Firma va închide temporar activităţile din sucursalele Bacău, Ploieşti şi Popeşti Leordeni, în vederea modernizării şi retehnologizării instalaţiei de neutralizare a deşeurilor de origine animalieră, informează Mediafax.

În urma acestei decizii, vor fi desfiinţate 43 de posturi la nivelul sucursalei din Popeşti Leordeni şi câte zece posturi la sucursalele din Ploieşti şi Bacău.

În adunarea generală a acţionarilor, întrunită miercuri, s-a aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli. Astfel, pentru acest an Protan estimează că va înregistra venituri totale de 10,01 milioane de euro, cu 27% mai reduse faţă de cele raportate pentru 2009, de 58,31 milioane de lei (13,76 milioane de euro), şi cheltuieli cu 26,55 mai mici, de 9,75 mililoane de euro, de la 56,27 milioane de lei (13,29 milioane de euro).

Protan este controlată de firma Phoenix Farm, cu o participaţie de 76,07%, informează sursa citată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite