Prostituatele datorează statului peste 3 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucureşti are de încasat mai mult de 22.000 de amenzi pentru prostituţie, în valoare totală de peste 3 milioane de euro. Sumele

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucureşti are de încasat mai mult de 22.000 de amenzi pentru prostituţie, în valoare totală de peste 3 milioane de euro. Sumele sunt greu de recuperat, executarea silită a datoriilor fiind greoaie din cauza inexistenţei domiciliului sau a declarării eronate a acestuia.
Potrivit unei situaţii prezentată pentru Adevărul de către DGFP Bucureşti, instituţia are de încasat 11.028.500 lei, adică 3,15 milioane de euro, reprezentând contravaloarea celor 22.057 de amenzi pentru prostituţie aplicate în Capitală. Menţionăm că valoarea medie a unei astfel de amenzi este de 500 de lei (aproape 150 de euro). Aceste amenzi nu sunt însă achitate decat foarte rar sau niciodată.
Potrivit datelor DGFP, cele mai multe amenzi aplicate pentru prostituţie trebuie încasate de Administraţia Finanţelor Publice (AFP) a sectorului 3, respectiv 5.082, urmat de sectorul 2 - 4.756 şi sectorul 5, cu 4.553 amenzi. Fiind o activitate ilicită, prostituţia nu poate fi impozitată.
Astfel, legislaţia prevede ca şi sancţiune în acest caz amenda contravenţională, alternativ cu pedeapsa muncii în folosul comunităţii.
Potrivit DGFP, cel mai mare sector din Bucureşti, sectorul 6, are aproximativ 20 de prostituate, frecvenţa sancţiunilor pe care le încasează fiecare fiind de 3-15 amenzi /lună.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite