Proiectul de modificare a Codului Fiscal: Cazinourile, obligate să emită bilete de intrare. Cheltuielile cu benzina, nedeductibile şi în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazinourile ar putea fi obligate să emită bilete de intrare, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe. De asemenea, cheltuielile cu benzina rămân nedeductibile şi anul viitor.

"Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activităţii cazinourilor şi de jocuri tip slot-machine, vor permite accesul în locaţiile autorizate numai pe baza unui bilet de intrare, valabil pentru 24 ore între intervalul 8.00-8.00 pentru fiecare persoană. Pentru cazinouri, biletul de intrare se emite şi se încasează la recepţie pentru fiecare persoană care intră în cazinou, indiferent dacă aceasta participă sau nu la jocurile de noroc, iar pentru jocurile tip slot-machine, biletul de intrare se va încasa numai de la jucători. Persoanele cărora li s-a eliberat bilet de intrare au obligaţia să-l păstreze, pe toată perioada cât se află în incinta locaţiei în care se eliberează astfel de bilete”, se arată în proiectul de act normativ.

Documentul prevede şi "eliminarea din sfera impozabilă a câştigurile realizate ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice activităţii cazinourilor şi pentru jocurile de noroc de tip slot machine".

Cheltuielile cu benzina rămân nedeductibile şi anul viitor. "În perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2011
inclusiv, nu sunt cheltuieli deductibile cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane", se arată în document.

Măsura vizează "vehiculele rutiere cu o greutate maximă autorizată sub 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului". Fac excepţie vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, pază, care de reportaj, vânzări, maxi taxi sau şcolile de şoferi.

Alte prevederi:

-abrogarea neimpozitării contravalorii cupoanelor ce reprezintă bonuri de valoare care se acordau cu titlu gratuit persoanelor fizice;

- schimbarea modului de impozitare a activităţilor culturale  artistice, sportive, ştiinţifice, educaţionale, de divertisment sau de activităţi similare (târguri şi expoziţii). “În prezent aceste servicii se impozitează la locul prestării efective, chiar dacă sunt prestate către persoane impozabile. După 1 ianuarie 2011, în principiu numai serviciile de natura celor enumerate mai sus, prestate către persoane neimpozabile, se vor mai impozita la locul prestării efective, în timp ce serviciile prestate către persoane impozabile se vor impozita la locul unde este stabilit beneficiarul serviciilor”, mai prevede proiectul actului normativ;

- eliminarea scutirii la plata accizelor pentru ţigaretele destinate testelor ştiinţifice şi pentru cele privind calitatea produselor;

- menţinerea accizelor pentru cafea şi produse din cafea şi pentru anul 2011.

Potrivit MFP, aceste modificări vor aduce la bugetul de stat sume suplimentare de bani astfel: 457,14 milioane lei din TVA, 40,9 milioane lei din accize. Şi noile măsuri cre ar putea fi luate în cazul sectorului jocurilor de norc ar ura să mai aducă la buget încă 63 milioane lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite