Proiectul AGIR, dezvoltat mai rapid da Nabucco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul AGIR, ce vizează transportul de gaze naturale lichefiate din zona Mării Caspice în Europa prin România, dezvoltat de România, Georgia şi Azerbaijan, se va dezvolta mult mai repede decât cel Nabucco, a declarat Tudor Şerban, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

"S-ar putea ca AGIR să fie primul proiect care va aduce gaze din Marea Caspică în Europa prin România. Gazele vor ajunge până în Austria în trei-patru ani. Există interes extraordinar de mare pentru acest proiect. Există două grupuri de firme care au banii pentru acest proiect", a spus Şerban.

România, Georgia şi Azerbaijan vor semna luna viitoare un acord pentru construcţia a două terminale de gaze naturale lichefiate, în portul Constanţa şi într-o locaţie georgiană, investiţie de patru-şase miliarde de euro.

Proiectul va fi derulat de o companie privată, în care ar urma să fie implicat producătorul de gaze Romgaz Mediaş, compania azeră de petrol SOCAR, precum şi o companie petrolieră georgiană. De asemenea, din proiect va mai face parte un consorţiu de companii şi instituţii financiar-bancare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite