Programul „Rabla pentru tractoare“ începe astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii de tractoare care vor să participe în programul „Rabla“ pentru acest tip de vehicule se pot adresa Fondului de Mediu. Fermierii care vor să-şi schimbe utilajul agricol cu unul nou vor primi de la stat 17.000 de lei în cadrul programului guvernamental „Rabla pentru tractoare“.

În această vară, fermierii au primit o veste bună. Comisia Europeană a aprobat, la data de 8 iulie 2011, solicitarea României de a acorda un ajutor de stat pentru înnoirea parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate. Astfel că, pe lângă faptul că acest an este unul excelent din punctul de vedere al producţiei agricole, cei care se ocupă de cultivarea pământului pot să-şi cumpere un tractor nou în locul celui vechi primind din partea statului un tichet în valoare de cel mult 17.000 de lei, fără însă ca aceasta să depăşească 40% din preţul de achiziţie fără TVA al noului tractor. Pentru acest an, programul a primit un buget de 51,6 milioane de lei.

Începând de astăzi, producătorii de tractoare care vor să-şi vândă vehiculele în cadrul acestui program, se pot înscrie la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Lista producătorilor de tractoare care au fost validaţi de experţii de la AFM pentru a participa în acest program va fi publicată pe site-ul instituţiei, www.afm.ro.

Cine poate să-şi schimbe tractorul

Fermierii şi toţi cei care deţin un tractor vechi la care vor să renunţe pentru a-şi achiziţiona unul nou se pot înscrie în acest program între 12 septembrie şi 30 noiembrie. Pe lista solicitanţilor eligibili în program sunt menţionaţi: producătorii agricoli care deţin în proprietate tractoare şi/sau maşini agricole autopropulsate uzate înmatriculate/înregistrate pe numele lor, persoanele fizice şi moştenitorii acestora, precum şi persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. De asemenea, se mai pot înscrie în program persoanele juridice, grupurile de producători recunoscute, inclusiv recunoscute preliminar, sau organizaţiile de producători recunoscute, după caz, care sunt înregistrate în Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantaţiilor viticole, Registrul naţional al exploataţiilor. Programul „Rabla pentru tractoare" va avea, în acest an, un buget de aproximativ 51,6 milioane de lei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite