Profitul Petrom a crescut cu 14% în primul semestru şi se apropie de un nou record în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrom, cea mai mare companie românească, a obţinut în prima jumătate a anului un profit net de 1,74 miliarde de lei, în creştere de 14% faţă de rezultatul din perioada similară a anului trecut, care a fost de 1,52 miliarde de lei, potrivit raportului publicat de companie în această dimineaţă.

Rezultatul din primul semestru se datorează preţului ridicat al petrolului, creşterii producţiei de ţiţei şi gaze şi îmbunătăţirii performanţei operaţionale, argumentează reprezentanţii Petrom.

Profitul companiei aferent întregului an 2010 a fost de 2,1 miliarde de lei, valoare-record, iar, pentru acest an, Petrom estimează un nou record al câştigului net, 2,3 miliarde de lei.

Compania a realizat astfel în primele şase luni ale anului mai mult de jumătate din câştigul planificat pentru întregul an.

Profitul aferent celui de-al doilea trimestru a fost de 903 milioane de lei, în creştere cu 26%.

„Al doilea trimestru indică o bună performanţă operatională. În contextul unui preţ favorabil al ţiţeiului, am beneficiat de creşterea nivelului de producţie şi de revenire a cererii de carburanţi şi gaze naturale, atât în sectorul industrial, cât şi comercial, în special în România. Pentru prima oara de la privatizare, am reusit să creştem uşor, pentru al patrulea trimestru consecutiv, debitele zilnice medii de producţie ale grupului", a declarat Mariana Gheorghe, CEO al Petrom, citată în raportul companiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite