"Profetul crizei", lovit de criza din România. Vezi ce ţeapă a luat NOURIEL ROUBINI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma lui Nouriel Roubini cere insolvenţa unei firme organizatoare de evenimente din România care l-a invitat la mai multe forumuri pe teme economice la Bucureşti, dar nu l-a plătit decât parţial.

Roubini Global Economics, firmă fondată de economistul Roubini, a cerut insolvenţa firmei Forum Invest care l-a invitat la mai multe forumuri pe teme economice susţinute la Bucureşti. Cererea a fost depusă la Tribunalul Bucureşti la data de 14 iunie şi are ca termen de judecată stabilit pentru data de 12 octombrie.
Onorariul uzual al lui Roubini pentru participarea la astfel de evenimente este de 60.000 de euro, potrivit relatărilor din presă.
Firma Forum Invest este controlată de Bogdan Popovici, care a fost condamnat în ianuarie la şapte ani de închisoare în dosarul „Trofeul Calităţii“, potrivit Hotnews.ro.

Termenul de plată, cu mult depăşit

„Domnul Roubini şi firma pe care o reprezintă a dat dovadă de foarte multă răbdare şi a dorit rezolvarea acestei probleme pe cale amiabilă. Însă Forum Invest este în incapacitate de plată. Este vorba de plăţi parţiale pe care firma Roubini Global Economics le are de recuperat, în urma participării domnului Roubini la două evenimente, în 2010 şi 2011. Forum Invest a achitat o parte din onorarii, dar au depăşit cu mult termenul de plată pentru restul de plată. Ce pot să vă spun este că datoria Forum Invest depăşeşte cu mult suma de 45.000 de lei (n.r - peste 10.000 de euro)“, a declarat pentru Economica.net Amala Mararu, managing partner la casa de avocatură Mararu & Mararu.
Nouriel Roubini a participat pentru prima dată la un forum organizat de Forum Invest în mai 2010. Deşi organizatorul evenimentului nu-i plătise "profetului crizei" o parte din onorariu, acesta a venit şi a doua oară în România, în mai 2011, la un eveniment organizat tot de Forum Invest.

În replică reprezentanţii Forum Invest, au transmis pentru "Adevărul" faptul că acest conflict nu are în niciun caz dimensiunile de casa de avocatură amintită și că din punct de vedere financiar problemele se vor rezolva cât de curând.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite