Produsele româneşti vor sta “la colţ” în hypermarket

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retailerul francez Carrefour a inaugurat în magazinul de la Băneasa o zonă cu produse româneşti, printr-un proiect în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, care va fi extins în toate magazinele lanţului.

"Produsele românești trebuie să fie în centrul atenției, iar scopul acestui proiect este acela de a promova cât mai mult produsele românești, pentru a-i ajuta cât mai mult pe producătorii agricoli să aibă o piață de desfacere, iar lanțurile de hypermarket-uri în România reprezintă poate cea mai importantă piață de desfacere pentru produsele românești", a declarat marți ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la inaugurarea zonei cu produse românești din magazinul de la Băneasa.

El spune că din lanțul care leagă producătorul de consumator lipsesc anumite verigi și din acest motiv Ministerul Agriculturii intenționează să sprijine dezvoltarea unor depozite de colectare pentru legume și fructe.

"Sper ca în scurt timp în toate magazinele dumneavoastră din țară să putem să consumăm, așa cum ne place, cu patriotism, cât mai multe produse românești. Eu sper ca și ceilalți retaileri să intre cât mai repede în acest program", a spus Constantin.

El a mai spus că în noiembrie Programul Național de Dezvoltare Rurală se va deschide o nouă sesiune de primiri de proiecte pentru fermierii care vor dori să își construiască depozite de colectare legume-fructe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite