Producţia industrială a crescut cu 4,7% în iunie şi cu 4,4% în primul semestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţia industrială a crescut în primul semestru cu 5,6% în serie brută şi cu 4,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică.

În luna iunie producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,7%, respectiv cu 1,9%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 6,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 4,7%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în semestrul I 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, a crescut cu 4,4% datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,1%) şi de industria prelucrătoare (+4,6%). Industria extractivă a scăzut cu 9,9%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, a crescut cu 4,7%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+5,7%), producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,6%) şi industriei extractive (+1,3%).

Faţă de luna mai, producţia industrială în serie ajustată a avnsat pe fondul creşterii industriei extractive (+14,9%) şi industriei prelucrătoare (+1,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,4%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite