Producţia de lapte de oaie s-a înjumătăţit în acest an, din cauza vremii capricioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţia de lapte de oaie s-a înjumătăţit în acest an, din cauza vremii capricioase, potrivit federaţiei din industria alimentară Agrostar.

"Românii vor mânca mai puţine brânzeturi tradiţionale în acest an, cum este telemeaua de Sibiu, pentru că din cauza vremii capricioase producţia de lapte de oaie s-a înjumătăţit", a anunţat federaţia.

Potrivit reprezentanţilor Agrostar, anul trecut s-a realizat o producţie de 50 de litri de lapte pe cap de oaie, iar în acest an producţia medie a scăzut la 30 de litri.

"În lunile de iarnă se va resimţi un deficit de produse obţinute în sistem tradiţional, cum sunt telemeaua de Sibiu sau brânza de burduf. La problemele cauzate de vreme se adaugă şi lipsa totală de sprijin din partea statului, care vrea să distrugă activitatea de oierit şi să mâncăm doar produse din import", a spus preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan.

El a adăugat că singurul ajutor financiar de care beneficiază crescătorii de oi şi capre în 2010 este cel de 80,36 euro, reprezentând plata directă pe suprafaţă.

"În ceea ce priveşte motorina cu acciză redusă, pentru oi ar urma să se dea sub un litru pe cap de animal", a mai spus Ştefan.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite