Producţia de lactate a scăzut în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele 11 luni ale anului trecut, producţia de brânzeturi, iaurt şi unt obţinute din lapte de vacă a scăzut, faţă de perioada similară din 2010, după ce unităţile de procesare au colectat o cantitate mai redusă de lapte, potrivit Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare scăzut cu 2%, iar reduceri ale producţiei au fost înregistrate la unt (-3,9%), brânzeturi, (-2%) şi iaurt (-1%), potrivit datelor date de INS.

Producţia la laptele de consum a rămas aproximativ constantă comparativ cu intervalul corespunzător din 2010.

În luna noiembrie 2011, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţii agricole şi centre de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut faţă de luna precedentă cu 8,1%, iar faţă de luna noiembrie 2010 a crescut cu 8,8%.

Producţia principalelor lactate a crescut în luna noiembrie 2011, comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2010, la unt (+11,1%), smântână de consum (+8,9%) şi iaurt (+3,2%).

Producţia de brânzeturi, inclusiv brânza obţinută exclusiv din lapte de vacă în luna noiembrie, a fost aproximativ egală cu cea obţinută în luna noiembrie 2010.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite