Producţia industrială din zona euro, la minimul ultimilor doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul comenzilor noi din industrie a scăzut în toate statele din zona euro ca urmare a reducerii cererii şi a producţiei. Conform Institutului de Economie Markit, Indicele Purchasing Managers – PMI (indice care reflectă starea producţiei industriale) calculat pentru sectorul industrial din zona euro - a scăzut la cea mai mică valoare a ultimelor 25 de luni, la 48,5. Valorile indicelului PMI sub valoarea de 50 semnifică un declin al

Performanţe mai bune s-au înregistrat în Germania (50,3) însă valoarea reprezintă minimul ultimul doi ani şi arată o stagnare a sectorului industrial.

Cele mai mari scăderi le-au înregistrat Spania, Grecia şi Irlanda, state care au adoptat măsuri dure de austeritate bugetară. O continuare a declinului ale comenzilor noi şi a producţiei industriale va afecta performanţele statelor din zona euro.

Producătorii industriali se plând de diminuarea cereri pe plan intern cât şi reducerea contrsctelor pentru export. Indicele industrial OMI pentru zona euro cuprinde datele raportate de Germania, Franţa, Spania, Irlanda, Austria, Grecia şi Olanda state care împreună realizează 92% din producţia statelor care utilizează moneda unică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite