Producătorul de vinuri Vinarte a cerut insolvenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul de vinuri Vinarte a cerut Tibunalului Bucureşti insolvenţa într-un dosar înregistrat vineri, în încercarea de a opri creşterea penalităţilor la o datorie pe care o are către stat, a declarat Sergio Faleschini, administratorul firmei, potrivit Mediafax.

"Vrem să intrăm în reorganizare judiciară, pentru că doar aşa putem opri penalităţile pe care le plătim la o datorie pe care o avem către stat şi care cresc în progresie geometrică", a spus Faleschini.

Faleschini a precizat că Vinarte are o datorie de 300.000 de euro către stat, care face obiectul unui proces aflat în curs de pronunţare.

Producătorul de vinuri, care exploatează aproximativ 400 de hectare de teren pe trei domenii viticole - Mehedinţi, Dealu Mare şi Sâmbureşti, exportă 15% din producţie în ţări precum Japonia, SUA, Marea Britanie, Franţa sau Belgia.

Vinarte a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de 10,9 milioane de lei şi un profit net de aproximativ  24.000 de lei.  "Pentru acest an estimăm afaceri similare celor din 2009, dar încă nu putem fi siguri de acest volum, pentru că la noi vârful vânzărilor este în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. În acest an a fost o producţie bună, dar problema este că a scăzut consumul, cu circa 15% faţă de 2009", a afirmat Faleschini.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite