Producătorul de utilaje grele Fortus Iaşi a intrat în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda faptului ca planul de reorganizare al producătorul de utilaje grele Fortus SA a avut susținerea a 80% dintre creditori și a administratorului judiciar, Tribunalul Specializat Mureș a dispus dechiderea procedurii de faliment în formă generală a companiei Fortus SA, potrivit unui comunicat remis de Casa de Insolvenţă Transilvania.

Planul de reorganizare reactualizat, depus de administratorii judiciari Casa de Insolvenţă Transilvania SPRL (CITR) şi Sigma IPURL, a fost respins de către instanța de judecată.

"În această etapă a procedurii, vom lua măsuri privind conservarea patrimoniului companiei, menţinerea integrităţii acestuia, paza bunurilor aflate în proprietatea Fortus şi menţinerea contractelor considerate oportune", a declarat Vasile Godîncă-Herlea, managing partner al Casei de Insolvență Transilvania.

Până în prezent, lichidatorii judiciari nu au intrat în posesia minutei hotărârii pronunţate de judecătorul sindic. Decizia instanței este executorie, dar față de aceasta se poate formula recurs în termen de 7 zile de la comunicarea ei.

În procesul de reorganizare a companiei Fortus SA s-au întâmpinat dificultăți venite din partea unor creditori. Astfel, pe tot parcursul procedurii de insolvență au fost depuse în jur de 19 cereri de recuzare a judecătorului sindic. Sedințele de soluționare ale acestora au contribuit în mod repetat la amânarea şi tergiversarea procedurii. Mai mult, la termenul de judecată din 19 iunie 2012 reprezentanţii salariaţilor disponibilizaţi au votat intrarea în faliment a Fortus SA însă, din cauza cererilor de recuzare, judecătorul sindic s-a pronunțat abia pe 22 iunie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite