Producătorii de lapte pot cere cotele din rezerva naţională până la finele săptămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii de lapte care şi-au mărit capacitatea de producţie în exploataţie şi cei care îşi încep activitatea în timpul anului pot solicita până la finele acestei săptămâni, 30 aprilie, acordarea cotelor din rezerva naţională, a anunţat astăzi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Cantitatea minimă ce poate fi cerută este de 10.000 kilograme, iar cea maximă de 1,2 milioane kilograme. Majorarea capacităţii de producţie în exploataţie trebuie să dovedească depăşirea cotei disponibile în anul precedent. Cei care îşi încep activitatea în timpul anului de cotă trebuie să comercializeze lapte pe piaţă.

Toţi producătorii trebuie să deţină un efectiv de cel puţin 10 capete vaci de lapte la sfârşitul anului de cotă sau la data solicitării şi să fi absolvit un curs de pregătire profesională în domeniul creşterii vacilor de lapte şi/sau al organizării pieţei laptelui în Uniunea Europeană prin sistemul cotelor de lapte.

Producătorul de lapte care în anul de cotă precedent distribuirii din rezerva naţională a vândut sau a cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cotă de lapte altui producător nu beneficiază de cotă din rezerva naţională.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite