Producătorii români de componente auto, în misiune în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţii Străine, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor din Industria Auto (APCAROM), au organizat în perioada 1-6 iulie, în cadrul parteneriatului public-privat, o misiune economică în Germania.

În cadrul misiunii economice sunt prezenţi reprezentanţii a nouă companii româneşti producătoare de componente auto: Fermit SA Râmnicu Sărat, Elemente Topoloveni SA, Leman Industrie SA Timişoara, Componente Topoloveni, Vernicolor Jud. Bihor, Autonova SA Satu Mare, Caditec SA Braşov, Aeromold SA Braşov şi Cayelynx Europe Craiova.

Vizită la un partener Mercedes

În marja misiunii economice, delegaţia producătorilor români de componente auto a vizitat fabrică de autobuze Mercedes - EvoBus GmbH - a concernului Daimler Benz din oraşul Mannheim.
Cu această ocazie au fost abordate teme referitoare la tehnologiile utilizate, subfurnizorii de subansamble auto ai fabricii germane, precum şi la modul de pregătire în sistem dual a Mâinii de lucru calificate. Au mai fost dezbătute şi proiectele comune dezvoltate de fabricant cu Universitatea tehnică din oraşul Mannheim pentru pregătirea viitorilor ingineri din industria auto.
De asemenea, delegaţia română a participat la o „Bursă de afaceri“ desfăşurată la sediul Centrului de competenţă România din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a landului Renania Palatinat (IHK Pfalz) din oraşul Ludwigshafen.
Discuţiile purtate cu reprezentanţii companiilor germane, dar şi cu cei ai Centrului de Promovare pentru Europa Centrală şi de Est (MOEZ), au pus bazele unor colaborări viitoare şi creează premisele necesare obţinerii unor comenzi pentru livrarea de noi tipuri de componente auto pe piaţa Germaniei.
Cele 9 firme româneşti din domeniul automotive au participat şi la Congresul Internaţional „Zulieferer Innovativ“ ce a avut loc, în data de 4 iulie,  la Ingolstadt.

Germania, primul partener al României

Prezent la deschiderea oficială a manifestării, Martin Zeil, ministrul Economiei din Bavaria, a subliniat rolul-cheie al industriei automotive în dezvoltarea economică şi în special al sectorului cercetare-dezvoltare şi inovare. Reprezentanţii firmelor româneşti s-au întâlnit şi cu primarul general al oraşului Ingolstadt, Alfred Lehmann, şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Germania, iar firmele străine au participat la prezentări ale ofertei companiilor româneşti.
Programul misiunii economice a mai cuprins şi participarea delegaţiei române la alte manifestări promoţionale economice în oraşele Stuttgart şi Munchen.
Germania reprezintă principalul partener economic pentru sectorul de componente auto din România. Din exportul în valoare de 8 miliarde de euro, generat de sectorul auto din România, peste 55% reprezintă livrările către Germania.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite