Procurorii ar putea renunţa la acuzaţiile împotriva lui Dominique Strauss-Kahn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Cyrus Vance Jr., care anchetează cazul lui Dominique Strauss-Kahn, va cere judecătorului să renunţe la acuzaţiile de viol şi agresiune sexuală împotriva fostului şef al FMI în timpul audierilor de marţi, întrucât credibilitatea cameristei care l-a acuzat este serios pusă la îndoială, a declarat un fost procuror american, citat de Bloomberg.

Strauss-Kahn a fost arestat în luna mai, dar a respins toate cele şapte capete de acuzare, care includ tentativă de viol, agresiune sexuală şi sechestrare de persoană.

În iunie, procurorii au recunoscut că femeia care l-a acuzat de viol, camerista de 32 de ani Nafissatou Diallo, a minţit, iar credibilitatea ei are de suferit după ce şi-a schimbat declaraţiile.

„La sfârşitul zilei, ceea ce s-a întâmplat în acea cameră de hotel, chiar dacă s-a comis o crimă, se rezumă la ceea ce declară ea. Însă credibilitatea ei este afectată. Astfel, dacă această credibilitate este pusă la îndoială la modul fundamental, procurorii se vor găsi în situaţia în care pur şi simplu nu-şi pot susţine cauza", a declarat Thomas Curran, un fost procuror în Manhattan, în prezent avocat la Peckar & Abramson în New York.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite