Problemele Europei ajută dolarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursul dolarului în raport cu euro s-a apropiat ieri de nivelul maxim din ultimele două luni, în contextul dificultăţilor financiare cu care se confruntă statele din Europa.

Pe bursa londoneză, cursul monedei americane a ajuns la 1,3238 dolari/euro. Analiştii pun aprecierea dolarului pe seama speculaţiilor în creştere privind răspândirea crizei financiare din Irlanda spre statele periferice din zona euro.

Tensiunile dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord au dus la creşterea interesului investitorilor pentru moneda americană.

Mai mult, preţul petrolului a atins cel mai înalt nivel din ultimele două săptămâni din cauza temperaturilor mici înregistrate în Europa, specialiştii anticipând o majorare a cererii de carburanţi.

Cotaţiile futures pentru petrol au înregistrat o creştere de 1,5%, contractele cu livrare în ianuarie s-au scumpit cu 1,27 dolari, ajungând la 85,03 dolari pe baril pe New York Mercantile Exchange.

Pe bursa din Londra, contractele futures cu livrare în ianuarie pentru ţiţei au înregistrat o creştere de 1,14 dolari, ajungând la 86,72 dolari pe baril.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite