Privatizarea la Electroputere si Tractorul se amana din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Electroputere Craiova, termenul de depunere a ofertelor pentru privatizare a fost amanat pana pe 5 ianuarie, iar la Tractorul Brasov nu se va semna astazi contractul cu Mahindra. Dar peste

Pentru Electroputere Craiova, termenul de depunere a ofertelor pentru privatizare a fost amanat pana pe 5 ianuarie, iar la Tractorul Brasov nu se va semna astazi contractul cu Mahindra. Dar peste 3.000 de angajati de la Electroputere au primit prime de 2,5 milioane lei pe salariat, desi societatea are pierderi. Multumiti sunt si cei 3.000 de angajati ai uzinei Tractorul Brasov, caci si ei isi vor lua salariile de Sarbatori. Disperati sunt insa cei 1.200 de salariati ai Aro, care se milogesc de ,investitorul" John Perez sa le plateasca macar o parte din salarii.
Electroputere da prime la Prefectura - cantina si spitalul uzinei
Pentru Electroputere, termenul de depunere a ofertelor a fost amanat pana la 5 ianuarie 2006. Motivul? Prefectura a solicitat doua active ale uzinei, cantina si spitalul. Speram ca pana la 1 ianuarie sa se faca acest transfer", ne-a declarat Nicolae Bojenoiu, liderul sindical. Peste 3.000 de angajati isi pun mari sperante in firmele: Tender Group, Serviciile Comerciale Romane si firma indiana BARAT. ,Uzina a ramas fara capital de lucru, dar ne punem mari sperante in investitori, indeosebi in indienii de la BARAT", opineaza liderul. Deocamdata, oltenii de la Electroputere vor primi o prima de porc de 2,5 milioane lei, desi uzina are datorii de peste 900 miliarde lei.
Prima pentru Tractorul - micsorarea numarului de disponibilizati
La Tractorul Brasov salariatii isi spun speranta in Ma-hindra. "La Tractorul, disperarea nu e mare, desi nici termenul de astazi pentru semnarea contractului nu va putea fi respectat", declara Gheorghe Apostol, liderul sindical Tractorul. "Problemele sunt intre AVAS si Mahindra, deoarece nu se stie nimic despre stergerea datoriilor de peste 6.000 miliarde de lei", sustine liderul. Salariatii brasoveni sunt insa multumiti ca isi vor primi salariile de Craciun dupa o intarziere de 20 de zile. Acestia mai sunt multumiti si pentru ca Mahindra a acceptat un numar mai mic de disponibilizati - 1.000 si nu 1.445, cat s-a propus initial.
Salariatii Aro cersesc o parte din salariile restante
Astazi, 1.200 de salariati ai Aro, sprijiniti de cei 2.000 de disponibilizati de firma Cross Lander, vor ocupa curtea uzinei, solicitand plata unor transe din salarii. ,Pentru 3.200 de salariati din Aro nu va exista Craciunul. Oamenii sunt infometati. Am ajuns cersetorii americanilor", sustine Gheorghe Apostu, un nume predestinat pentru a fi lider sindical. Sub presiunea sindicala, directorii Aro i-au trimis lui John Perez o scrisoare prin care cer plata a doua transe din salariile restante. Patronul lui Cross Lander raspunde scurt: ,Va confruntati cu presiuni la nivelul intregii echipe de conducere. Daca doriti sa plecati din Aro, va fi decizia voastra, si v-o respect".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite