Privatizarea Distrigaz-Nord miroase a scumpiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E.ON Ruhrgaz a preluat oficial proprietatea Distrigaz-Nord, platind 303 milioane de euro pentru 51% din actiunile societatii romanesti. Vin preturi grele Ulrich Schoeler, presedintele E.ON Ruhrgaz,

E.ON Ruhrgaz a preluat oficial proprietatea Distrigaz-Nord, platind 303 milioane de euro pentru 51% din actiunile societatii romanesti.
Vin preturi grele
Ulrich Schoeler, presedintele E.ON Ruhrgaz, considera ca abona-mentul la gaze naturale este o normalitate pentru consumatori, asa cum exista si abonamentul telefonic. "Romania importa astazi 30% din gaze, iar aceste importuri vor creste. Va creste, deci, si pretul gazelor", declara presedintele executiv al E.ON. "In vara, cand consumurile scad, conduc- tele au nevoie de intretinere, ANRGN a inteles aceasta abordare a noastra si va analiza acoperirea costurilor. Speram ca ANRGN va ajunge curand la o solutie", sustine Schoeler. Intrebat insa daca actualele preturi ale gazelor, de 7.601.600 lei - 760,16 RON/100 mc, nu acopera costurile cu distributia, Ulrich Schoeler nu a mai raspuns, prefacandu-se ca nu intelege. Intrebat si care e pretul gazelor in Germania, neamtul a spus scurt: "Germania are alte taxe si alt standard". La ora conferintei de presa, parlamentarii PNL anuntau ca se opun introducerii abonamentului la gaz.
Investitii cu masura
E.ON Ruhrgaz intentioneaza sa faca investitii de 200 milioane de euro in urmatorii sapte ani. Acestea vizeaza dezvoltarea de noi retele, in noi localitati. Afacerea distributiei de gaze trebuie dezvoltata prin noi abonati la sistemul Distrigaz-Nord. Ulrich Schoeler a amintit si de conducta Arad-Szeged, ca alternativa la gazele Gazprom, dar nu a oferit alte amanunte.
Fara disponibilizari masive
Cum E.ON Ruhrgaz are 11.520 de angajati la o cifra de afaceri de 14.426 milioane de euro, iar Distrigaz-Nord are 9.400 de salariati la o cifra de afaceri de 17.000 miliarde de lei, e de la sine inteles ca urmeaza disponibilizari. Totusi, presedintele executiv al E.ON a asigurat ca se vor face angajari in domeniul vanzarilor, al relatiei cu ANRGN si al serviciilor cu clientii. "Distrigaz-Nord va fi reorganizat si va fi eficientizat. Nu vom face disponibilizari masive", sustine Ulrich Schoeler.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite