Prin Punctul de Contact Unic românii află cum pot să-şi facă firmă în statele membre UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Punctul de Contact, implementat oficial prin Hotărâre de Guvern, permite  accesul firmelor ce prestează servicii, din toate statele membre ale Uniunii Europene, la informaţii şi facilitează obţinerea online a autorizaţiilor şi avizelor necesare pentru constituirea unei afaceri.

Guvernul a aproba, în şedinţa de Guvern de miercuri, Hotărârea de Guvern care prevede organizarea şi funcţionarea Punctului de Contact Unic electronic (PCU electronic), a anunţat Ministerul Comunicatiilor (MCSI). "Estimăm că PCU electronic va putea deservi un număr de peste 500.000 utilizatori lunar", au spus oficialii MCSI.


Bani din fonduri structurale


Implementarea programului este finanţată din fonduri structurale în valoare de 19 milioane de lei. PCU electronic va fi parte integrantă în sistemul eRomânia.


Ce presupune Punctul de Contact Unic


Prin acest program, reprezentanţii companiilor care vor să-şi deschidă o firmă sau vor să obţină o autorizaţie au acces la informaţii similare din statele membre. Ei vor primi informaţii privind regimul de angajare, de a studia sau de a călători în statele Uniuniii Europene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite