Primul proces naţional colectiv cu o bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de clienţi nemulţumiţi ai BCR au depus ieri la Tribunalul Bucureşti cererea de chemare în instanţă a băncii, obţinând termen de judecată pentru procesul de fond la 24 octombrie 2011.

Acesta este primul proces naţional colectiv intentat de clienţii unei bănci.Întrucât termenul acordat pentru judecarea procesului de fond este prea îndepărtat, avocatul Gheorghe Piperea, care reprezintă în instanţă grupul BCR, a cerut un alt termen, la o dată mai recentă, a declarat pentru „Adevărul" Violeta Vasilioglu, reprezentantul grupului de clienţi nemulţumiţi ai băncii.

Cerere de suspendare a plăţii ratelor

Cei 408 membri ai grupului au solicitat instanţei să suspende plata totală sau parţială a ratelor la credite. „Dorim să rambursăm creditul, dar numai principalul, fără dobânzi, pentru că le considerăm abuzive. Instanţa va decide dacă suspendarea plăţii dobânzilor va fi în întregime sau parţială", a declarat Violeta Vasilioglu. Instanţa a hotărât ca termenul pentru judecarea cererii de suspendare a plăţii ratelor să fie 3 noiembrie 2010.  Vasilioglu a spus că modul de calcul al dobânzii, total netransparent, indiferent de momentul de acordare a creditului, şi clauzele prin care banca poate modifica unilateral nivelul costurilor creditelor sunt principalele nemulţumiri ale clienţilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite