Primul „deştept“ contaminat de insolvenţa Hidroelectrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Hidroelectrica a tăiat curentul pe care îl livra ieftin la Euro P.E.C. Galaţi (unul dintre „băieţii deştepţi" abonaţi la energia Hidro firma gălăţeană şi-a cerut singură insolvenţa. Euro P.E.C. este datoare cu 37 de milioane de lei către Hidroelectrica, intrată şi ea, la 20 iunie, în insolvenţă.

În plus, discuţiile dintre administratorii Hidroelectrica şi Alro Slatina privind contractul de livrare a energiei - la care a participat şi omul de afaceri rus Vitali Machitski, proprietarul combinatului - nu au dus la niciun rezultat şi vor fi reluate săptămâna viitoare.

„A fost un meci nul: nici noi nu i-am convins pe ei, nici ei pe noi. Au avut o ofertă îmbunătăţită, dar departe de aşteptările noastre. Alro are o anumită particularitate, fiind un producător cu mii de angajaţi şi care plăteşte impozite, dar chiar şi aşa oferta lor a fost departe de ce am vrut noi", a declarat Remus Borza, şeful Euro Insol (administratorul judiciar al Hidroelectrica), citat de Mediafax.

După întâlnirea cu Alro, reprezentanţii statului mai au programate discuţii cu Elsid şi Electromagnetica, Alpiq şi Energy Holding. Rezultatele acestor negocieri sunt aşteptate pe 16 iulie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite