Primul angro de bijuterii va funcţiona la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste două zile, la Bucureşti, se va deschide Centrul Internaţional al Bijuteriilor - Diamond Gold, unicul complex din România şi din Europa de Est destinat, în exclusivitate, vânzării

Peste două zile, la Bucureşti, se va deschide Centrul Internaţional al Bijuteriilor - Diamond Gold, unicul complex din România şi din Europa de Est destinat, în exclusivitate, vânzării en-detail şi angro a bijuteriilor, metalelor şi pietrelor preţioase.
"International Jewellery Center" găzduieşte standuri permanente ale marilor operatori de profil din ţări relevante pe piaţa mondială a bijuteriilor, cum ar fi Italia, Turcia, Sri Lanka, Israel, Armenia, urmând să mai vină Canada, Franţa, SUA sau Columbia. Iniţiatorii proiectului, liderii Federaţiei Patronale a Bijuteriilor şi Metalelor Preţioase (Diamond Gold), ne-au declarat că în acest centru se vor regăsi unicate şi colecţii prestigioase aduse de firme şi case de bijuterii din întreaga lume. "Centrul va oferi servicii complete în special partenerilor care preferă bijuterii executate manual", ne-a declarat, ieri, preşedintele federaţiei Diamond Gold, Mihail Pacioianu. De asemenea, tot în cadrul CIB Diamond Gold se vor realiza achiziţii de metale preţioase de la populaţie, "într-un regim care e diferit de casele de amanet din toate punctele de vedere". Mihail Pacioianu a mai spus că acest centru se adresează şi societăţilor comerciale, fiind practic singura locaţie în care se va putea realiza orice serviciu din domeniul metalelor şi pietrelor preţioase. Ca în orice angro, preţurile vor fi egale cu cele din ţările de origine ale producătorilor.

România, o piaţă de 15 tone de bijuterii pe an
Cantitatea de 15 tone de bijuterii care se vând şi se cumpără anual în România ar putea să pară a fi mare, însă, în opinia liderilor federaţiei Diamond Gold, nu e deloc aşa. Faptul că în ţara noastră se comercializează mai puţin de un gram pe cap de locuitor ne plasează într-o poziţie nu tocmai favorabilă în clasamentul european. Deocamdată însă, piaţa e dominată de casele de amanet, ceea ce înseamnă că puţini sunt cei care îşi pot comercializa colecţiile la valoarea lor reală.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite