Primele soluţii la creditul în franci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

OTP Bank este prima bancă ce vine cu o măsură concretă în sprijinul românilor cu împrumuturi în moneda elveţiană. OTP Bank reduce costul creditelor în franci pe o perioadă de şase luni şi oferă clientului posibilitatea de a plăti numai dobânda, fără principal, timp de doi ani.

În pofida măsurilor agresive ale Băncii Elveţiei de a stopa aprecierea francului, valuta a continuat ieri să crească în raport cu euro, atingând un nou maxim. La Bucureşti, francul a fost cotat de Banca Naţională la 4,0865 lei. Cei mai afectaţi de scumpirea valutei exotice sunt românii cu credite în franci. Ratele celor care au contractat credite în moneda elveţiană în 2007-2008 s-au dublat până în prezent. Astfel, băncile s-au confruntat în ultimul an cu o explozie a restanţelor la creditele în franci.

Dublarea ratelor la bănci, la creditele în franci elveţieni. Gheorghe Piperea: Noul Cod Civil oferă un nou instrument la îndemâna clienţilor



VIDEO: Un nou maxim istoric pentru francul elvețian, adevarultv.net



OTP Bank este prima bancă de pe piaţa locală care vine cu o măsură activă în sprijinul populaţiei împrumutate în moneda elveţiană. Reprezentanţii băncii au anunţat ieri că vor reduce dobânda la acest tip de credite cu un punct procentual pe o perioadă de şase luni.

Reducerea se aplică din momentul solicitării venite din partea clientului. Mai mult, clienţii pot cere suspendarea plăţii principalului pe o perioadă de doi ani. În acest timp, clienţii vor plăti doar contravaloarea dobânzii lunare. Pentru accesarea acestor facilităţi, clienţii trebuie să se adreseze unităţii OTP Bank România de la care au contractat creditul. Celelalte bănci care au în sold credite în franci nu au adoptat măsuri pentru întreg portofoliul şi preferă abordarea individuală a fiecărui client cu probleme. De altfel, aceasta este şi recomandarea guvernatorului Băncii Naţionale, care a anunţat că nu va lua măsuri similare celor din Ungaria, unde rata de schimb a fost fixată la creditele în franci pentru populaţie. 

image
image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite