Primăria Capitalei nu mai poate subvenţiona în totalitate preţul energiei termice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumatorii casnici din Capitală ar putea plăti, din vară, câte 31,6 lei în plus, lunar, pentru apa caldă, majorare estimată pentru cei care locuiesc în apartamente cu două-trei persoane şi consumă circa cinci gigacalorii de apă caldă pe an, a anunţat astăzi primarul general Sorin Oprescu.

"Primăria nu mai poate subvenţiona preţul apei calde. Nu mai avem resurse", a spus edilul-şef al Capitalei, care a subliniat că reducerea subvenţiilor este prevăzută în bugetul municipalităţii pe 2010.

Astfel, pentru apa caldă populaţia va plăti exact preţul de la producător, adică 300 de lei/gigacalorie, indiferent de anotimp.

Oprescu a mai precizat, în schimb, că preţul de facturare a căldurii pentru populaţie va rămâne neschimbat, respectiv 119 lei/gigacalorie, datorită menţinerii subvenţiilor.

Oprescu a mai spus că Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) sunt adevărate găuri negre, care consumă aproape jumătate din bugetul municipalităţii. "Trebuie eficientizate şi apoi transformate în societăţi comerciale", a conchis primarul general.

De la 1 ianuarie, energia termică livrată în Capitală de Electrocentrale Bucureşti s-a scumpit cu 9,1%. Surse din Primăria Generală decarau atunci, pentru "Adevarul", că bugetul pentru acest an al instituţiei nu va putea susţine acest nou val de scumpiri, astfel că majorarea de preţ nu va putea fi acoperită de subvenţii, iar populaţia va plăti mai mult.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite