Prima rectificare bugetară, pregătită pentru luna iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorarea ţintei de deficit bugetar, revizuirea negativă a PIB, noua prognoză cu privire la nivelul încasărilor bugetare şi măsurile de reducere a cheltuielilor publice vor fi introduse în prima rectificare bugetară din acest an, pe care Guvernul intenţionează să o adopte în luna iulie.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul de Finanţe, Gheorghe Gherghina, rectificarea va cuprinde şi suplimentarea veniturilor cu 855 de milioane de lei pentru al doilea semestru al acestui an, din aplicarea măsurilor de modificare a Codului Fiscal.

„Prin rectificare operăm reducerile de venituri cuprinse şi în scrisoarea de intenţie către FMI, ca urmare a ajustării PIB, şi majorările noi, ca urmare a noilor măsuri", a declarat Gherghina, pentru „Adevărul".

Ţinta de deficit bugetar pentru acest an este de 6,8% din PIB, de la 5,9% cât se convenise iniţial. De asemenea, bugetul pe 2010 a fost construit pe o creştere economică de 1,3%. Estimările de venituri au fost date astfel peste cap, în condiţiile în care Guvernul ia acum în calcul o contracţie economică suplimentară pentru acest an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite