Prima întâlnire a lui Ariton cu sectorul energetic: Spaniolii de la Iberdrola i-au prezentat planurile lor în domeniul regenerabilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ministru al Economiei, Ion Ariton, s-a întâlnit astăzi cu preşedintele companiei spaniole Iberdrola, Ignacio Galán, care i-a prezentat proaspătului membru al Guvernului planurile de investiţii în energia regenerabilă.

„Ignacio Galán, în cadrul acestei prime întâlniri cu ministrul Ariton, a făcut o succintă prezentare a companiei spaniole şi a proiectelor aflate în derulare cu parteneri români. De asemenea, au fost prezentate noi propuneri de proiecte de investiţii in domeniul producerii de energie din surse regenerabile", se arată într-un comunicat al ministerului.

Ariton şi-a exprimat disponibilitatea de a analiza oportunităţile prezentate în vederea continuării proiectelor comune, cu atât mai mult cu cât România este interesată de atragerea investiţiilor, care implica atât dezvoltarea sectorului energetic, cât şi crearea de noi locuri de muncă, potrivit comunicatului.

Iberdrola este unul dintre cei şase investitori privaţi implicaţi în proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

Totodată, spaniolii au în plan proiecte eoliene de circa 1.600 de MW în România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite