Prima fabrică de malţ, la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soufflet Malt România, cel mai mare producător de malţ din Europa de Est, a inaugurat ieri, la Buzău, o investiţie de 65 de milioane de euro.

Fabrica de la Buzău este şi singura din ţară de acest fel. Grupul Soufflet, cel mai important furnizor de malţ pentru berăriile din Europa, a început expansiunea spre Est în urmă cu peste 15 ani.

„Am făcut un studiu de piaţă, început cu Rusia, continuat cu Polonia. Dar cel mai bun potenţial îl are România. Acolo unde sunt clienţii mari există potenţial, iar România este unul dintre aceşti clienţi", ne-a declarat Jean-Michel Soufflet, preşedintele companiei.

Autorităţile locale au acordat concernului francez o serie de facilităţi importante. „Municipalitatea a sprijinit această investiţie, de la eliberarea rapidă a autorizaţiilor necesare construcţiilor şi până la scutirea de la impozitul pe teren pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, s-a aprobat scutirea de la impozitele pe clădiri pe termen de trei ani, însă nu înainte de a avea şi avizul consiliului concurenţei. Tot municipalitatea s-a angajat la amenajarea drumului de acces", a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite