Prima daună totală pe asigurarea obligatorie a locuinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a plătit la începutul săptămânii prima daună totală pentru o locuinţă asigurată printr-o poliţă obligatorie, adică 20.000 de euro.

Este vorba despre o casă din oraşul Avrig, judeţul Sibiu, distrusă în urma unei inundaţii. Poliţa a fost încheiată la 28 decembrie anul trecut şi a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2011. „Despăgubirea a fost plătită ca urmare a distrugerii totale a locuinţei, în urma inundaţiei produse în localitatea Avrig în data de 10 spre 11 iunie. Avizarea dosarului de daună s-a realizat în 14 iunie şi instrumentarea acestuia a fost finalizată în urmă cu o săptămână", au anunţat reprezentanţii PAID.

Inundaţia a afectat cinci locuinţe, dintre care două au fost distruse în totalitate, însă doar una dintre ele era asigurată printr-o poliţă obligatorie. Compania care a vândut poliţa în numele PAID şi care s-a ocupat de instrumentarea dosarului este Credit Europe Asigurări, unul dintre acţionarii societăţii. Proprietarii care nu îşi asigură locuinţele împotriva dezastrelor naturale până la data de 5 august riscă să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite